Поради щодо утримання курей-несучок та вирощування

Продукція сільськогосподарських тварин, наприклад курей-несучок, визначається, з одного боку, генетично обумовленими здібностями, з іншого боку, факторами технології утримання і, звичайно, годівлею. Основа економічного виробництва яєць закладається або руйнується вирощуванням курчат ще до початку яйцекладки.

  Першим і найважливішим кроком є вирощування відібраного одноденного курчати таким чином, щоб отримати птицю з хорошою структурною міцністю та зрілу для виробництва яєць. Таким чином, мета полягає в тому, щоб виростити молодняк із збалансованим ростом і масою тіла, які відповідають їхньому віку, а потім несучок із міцним, добре розвиненим кістяком. З добре підібраним і правильно складеним кормом ми хочемо вивести на виробництво курку-несучку, яка вчасно починає нести яйця, швидко досягає піку продуктивності і тривалий час зберігає високу несучість.

  Слідом за цим слід згадати про годівлю в період несучості, але також не слід забувати про важливість різних кормових матеріалів і добавок. Правильне годування курей має важливе значення, якщо ви хочете зібрати від них великі здорові яйця. Хоча ці домашні птахи всеїдні, з точки зору яєць абсолютно неважливо, чим вони харчуються. Вони зовсім не вибагливі – від трави в саду до жуків, фруктів і квітів, вони зберуть практично все, що їм подобається.

Важлива роль кукурудзи

Як вже було сказано, крім комбікорму і грубих зернових інгредієнтів, в меню всіх курей повинна бути також кукурудза. Це особливо важливо, якщо ваші птахи несуть яйця з м’якою шкаралупою. Нові яйця можуть час від часу відкладати яйця дивної форми, м’якшої шкаралупи або двох жовтків, але якщо їх годувати достатньою кількістю кукурудзи, вони згодом матимуть набагато правильніші та міцніші яйця. Я продовжу на наступній сторінці!

Яєчна їжа

Навіть назва страв з яєць чітко вказує на те, з якою метою вони були виготовлені. Ці препарати можуть дуже допомогти в підвищенні несучості. Рекомендується додавати в корм трохи кукурудзи, але в суміші повинно бути більше комбікорму. Виробництво яєць є дуже виснажливим процесом для курячого організму, і яєчні корми служать для доповнення поживних речовин і ресурсів, необхідних для цього.

Ось чому так важливо, щоб ця їжа становила більшу частину їх раціону. Варто пам’ятати, що яйце у ​​курки формується трохи більше 25 годин. Це відносно швидко, враховуючи, скільки ресурсів процес вимагає від курки. Комерційні продукти зазвичай містять велику кількість кальцію (який є основним компонентом яєчної шкаралупи). Крім того, важливо забезпечити своїх птахів поживними речовинами з інших джерел.

Домашня курка може давати 250, а то й більше 300 яєць на рік, якщо від неї щодня забирати знесені яйця. Якщо яйця не взяти, більшість видів почнуть вилуплюватися. У деяких порід тенденція до вилуплення була повністю придушена під час розведення.

Іноді може статися (особливо з тими, хто сам був штучно виведений), що вони припиняють інкубацію та залишають гніздо. Час вилуплення зазвичай становить 21 день. Відносно небагато достовірних даних про максимальну тривалість життя курей.

 

Стаття була опублікована в попередньому номері тижневика KárpátInfo.